Jag är en man i medelåldern med fru, två pojkar och en flicka. Jag är utbildad ingenjör och arbetar som programmerare. Intressen är många men främst kanske bilar, motorcyklar, teknik och vetenskap i allmänhet. Som mål har jag att uppfostra barnen så bra jag kan och att springa ett maraton innan hälsan sviker mej.

Den sviktande hälsan beror alltså på att jag har MS. Det påverkar inte livet speciellt mycket annars men jag har konstant värk i händerna p.g.a att ett eller flera plack sitter i nacken och påverkarna nerverna som går ut i händerna. Det orsakar allodynisk neuropatisk smärta som jag försöker kontrollera med kraftiga värkmediciner. Värken är ibland mycket svår men det varierar ganska mycket.

De senaste 10 åren,  alltså den tid som har gått efter att jag fick diagnosen, har jag bara haft lindrigare symptom och inga egentliga skov. För det är jag tacksam. Jag försöker undvika mediciner för biverkningarna är ofta svårare än själva symptomet man försöker behandla. För det är ju det sjukvården går ut på, att behandla symptomen. MS är en obotlig sjukdom och det finns inga riktigt bra mediciner, även om media ofta påstår annat, men det betyder inte att situationen är hopplös. Det finns en massa saker man kan göra för att optimera hälsan och må bättre. Det är bl.a. det som jag försöker skriva om här på bloggen och det är det som intresserar mej mest.

Annonser