Ett finskt universitet har testat D-vitaminer om de innehåller de mängder som påstås och funnit att de inte alltid gör det (läs mer via denna link). Halterna var ofta mycket lägre än vad som står på förpackningen och det fanns även ett par exempel som inte innehöll någon D-vitamin alls!

Det är nog väldigt illa om man inte kan lita på att produkterna innehåller så mycket som lovas. Jag undrar hur det står till med de märken som jag själv använder, skulle vara väldigt intressant att veta och kanske borde man köpa de som klarat sej i testet för att kunna vara säker på att man verkligen får i sej rätt mängd.

Undrar hur det står till med andra kosttillskott, är det månne samma sak med dem att de inte alltid innehåller det som de lovar. Det skulle i så fall vara väldigt illa. Säkert finns det sådana men man kan ju hoppas att de som säljer har koll på vad de säljer. Riktigt billiga märken är nog att undvika, även om testet inte utpekade billiga som direkt sämre än dyra. Hoppas att någon gör flera dylika tester så att vi får veta vilka tillverkare man kan lita på.

Annonser