Håller som bäst på att isolera garagekällaren med uretanskivor. De är 30 mm tjocka, vilket knappast är tillräckligt för att de ska gå att hålla normal rumstemperatur med en rimligt elförbrukning, men bättre än inget. De väggar som är under jorden blir säkert tillräkligt isolerade men det är ca en tredjedel av källaren som är helt exponerad och där borde man nog isolera tjockare. Dock får det nu räcka med 30 mm till en början.

Värmen från garaget läcker ner till källaren, där temperaturen vanligen hålls ovan noll hela vintern p.g.a värmeläckaget men samtidigt gör det att värmepumpen inte orkar hålla garaget tillräckligt varmt. Ska bli intressant att se hur det hela fungerar efter att det blivit isolerat. Blir temperaturen högre i källaren och klarar jag vintern utan att sätta på tilläggsvärme i garaget.

Det är dock mycket arbete med att sätta upp skivorna. Inte bara själva uppsättandet men allt flyttande av bråtet som finns där. Sedan märkte jag att fönstren inte var isolera alls, så första steget var att fixa till dem. Att limma med uretanskum är klottigt värre. Ska skaffa en pistol som lär minska på klottret och spara uretanskum. Verkade som om hälften av skummet gick till spillo när jag testade med en burk.

 

 

Annonser