Svenska sportjournalister är världsmästare på att ta ut seger i förhand. Sedan när det visar sej att de hade fel, hittar de på historier om fel valla, motvind, otur eller att spelarna var orutinerade. Orutinerade var de inte innan finalen, enbart efter förlusten.

Nu har man redan börjat ta ut segern inför nästa års VM. Ganska tidigt tycker jag. VM kallas ofta som värdelöst, ja de gånger det egna laget förlorar v.s, för de gånger det egna laget vinner, så är det ju enbart de bästa som varit med och spelat. Faktum är att det inte spelar någon större roll fast Stanley Cup spelas samtidigt, det finns tillräckligt med skickliga spelare i världen för att kompensera. Det syns tydligt i OS där de bästa är med men där de riktigt stora namnen ofta är ganska osynliga. Se bara hur det gick för Kanada i OS när Gretzky var med och t.o.m Ryssland i detta VM där Ovetchkin m.fl. andra stjärnor inte fick mycket gjort.

I år var VM ovanligt jämnt och det är något positivt. Norge och speciellt Tyskland imponerade. Även andra länder spelade bra. Sverige förlorade inte p.g.a dåligt spel, utan för att Finland spelade bättre. Det är inget att skämmas för. Utspelen i media är fåniga men svensk media för skylla sej själv för de började smutskastningen redan innan spelet hade börjat. När ska svensk media lära sej att inte ta ut segern i förhand för att sedan vara tvugna att hitta på löjliga förklaringar hur de kunde ha så fel?

Annonser