Vår yngsta son har haft öroninflammation under en längre tid utan några större symptom. Vi märke det när vi började undra över varför han hör så dåligt, vilket var lite före jul. Vi fick en tid till läkare i slutet av Februari (!) men vi beställde tid till prvat läkare för vi vågade inte lämna det obehandlat så länge, då den som obehandlad kan orsaka bestående skada på hörseln. Det har redan inverkat på hur hans tal har utvecklats. Via privatläkare gick allt snabbt och bra men hur hade månne gått ifall vi inte haft möjlighet till det?

Undrar hur ofta det sker att folk köar till sjukvården och på grund av de långa köerna får bestående men då de inte får vård i tid. Man tycker att det skulle bli dyrare för samhället att ta hand om ett barn med nedsatt, eller rent av förstörd hörsel, än att se till att barnen får vård i tid. Det tycks vara så att politikerna försöker slussa över folk till privata läkare för att få den allmänna sjukvården avlastad. Det är ju inget större problem för de som har råd men det skapar en orättvisa i vårt samhälle då de som har det sämre ställt också får sämre vård. Det är också konstigt hur man lättare slipper till specialister på den allmänna sidan via en remiss från en privat läkare, än från den allmänna sidan.

Man tycker ju att de rimligtvis borde prioriteras lika men så är inte fallet. Jag var själv tvungen att gå till en privat läkare då jag inte längre orkade vänta på att slippa till en specialist via den allmänna vården. Tyvärr ledde det till en feldiagnos men det är dock en annan sak.

Annonser