Jag skaffade Plexiglas till muminstugans fönster men de är tyvärr lite väl repiga. Jag vet inte om de alltid är sådär repiga men jag tror jag ska ta och klaga på dem, för det stör en hel del. När man satsar mycket tid och pengar på att bygga något, vill man inte att dylika småsaker sak förstöra intrycket, och det gör det tyvärr. Speciellt i solsken syns reporna så tydligt att de stör sikten. I skymningen är det inte lika stort problem men då brukar ju barnen normalt inte heller leka ute mera.

Jag hann göra fönstern klara i nedre våningen innan jag insåg hur mycket reporna stör. Jag såg dem naturligtvis redan tidigare men jag insåg inte riktigt hur pass störande de var. Även frun vill att de ska bytas mot bättre, om möjligt vill säga. Det är ju inte sagt att de går med på att byta ut dem mot bättre och det finns en risk att vi blir tvugna att leva med reporna. Det skulle dock vara synd, för annars börjar det se bra ut.

Kanske är vanligt fönsterglas enda sättet att få fönster som inte är repiga. Jag vet inte, för jag har ingen erfarenhet av Plexi sedan tidigare och jag känner ingen som använt dem som fönster. Jag överväger att byta de nedre fönstren till glas och att bara ha plast i övre våningen. Där nere är det inte lika stor säkerhetsrisk med glas som där uppe.

Annonser