…av denna läkare som omskrivs i Aftonbladet, han är inte ens ett fan av Iron Maiden men ändå är deras konsert viktigare än Bergen-bornas liv och hälsa. Maken till vårdslöshet och oansvarighet, men han säger ju som det är, varför bry sej då han har tillräckligt med pengar och arbete ändå.

Detta är lite som sjukvårdens, eller kanske mera bestämt, läkarnas attityd överlag. Varför bry sej då man har det så bra själv. Patienterna borde dra åt helevete då de bara gnäller och klagar, vad spelar det för roll att det kanske finns en bra orsak till att de klagar?

Det är ett problem ifall läkare kan ta dylika friheter utan att behöva oroa sej för konsekvenserna. Om hans musikintresse är viktigare än att värna om patienternas hälsa, då borde han heller inte vara läkare. Han skulle passa bättre som rörmokare eller någon dylik yrkesgrupp som också sportar med att komma och fara som det passar dem, utan att beakta kundernas behov.

Att det är ständigt kö på akuten är ju bara ännu en indikation på att han gjorde fel. Om det är en sådan läkarbrist där, så har det ju en ännu större inverkan om han sticker. Jag förstår att han vill höra Iron Maiden, det vill jag också, men nu senast de spelade gick familjens behov före mina.

Antagligen slipper han undan utan några större repressalier. Det ska vara en mycket grov förseelse innan en läkare blir straffad för det han gjort. Tyvärr finns det många exempel på det och några har jag skrivit om tidigare.

Annonser