Jag har ofta varit frustrerad över att Alonso gång på gång kommer undan utan bestraffning fast han bevisligen fuskat i F1. Här har Aftonbladet listat de största fusken som han varit inblandad i. Jag säger de största för det finns säkert en hel del som inte kommit ut i offentligheten.

Han är en skicklig förare men han är ännu bättre på att gnälla och smöra sej in för att få fördelar och komma undan bestraffningar. Han blev galen hos McLaren då de inte favoriserade honom framför Hamilton och det fick honom att köra med fula tricks, som t.ex. blockera Hamiltons möjligheter att slå hans kvaltid, trots stallets protester. Alonso brys sej enbart om Alonso, strunt i stallet.

Att något stall har varit villiga att anlita honom med hans meriter beror enbart på att han är en bra förare och de som är bättre är anlitade. Undantaget är Räikkönen som kickades p.g.a Santanders pengar och för att Ferraris stallchef ville ha Alonso (det var Todt som ville ha Räikkönen för han vet hur bra finska förare är). Därtill behövde Ferrari en förändring för att få friska vindar i stallet men det var en åtgärd som misslyckades fatalt och det är det vi ser nu.

Med tanke på hur mycket tid, de stoppade ju utvecklingen tidigt under säsongen 2009 då deras möjligheter att vinna försvann men ändå lyckades Räikkönen vinna lopp, och pengar de stasat på denna säsong borde Ferrari vara helt överlägsna men det är de inte. Det beror på att de sparkade den bästa förare de haft. Räikkönen vann mästerskapet 2007 med en bil som inte längre riktigt hängde med men den var inte så dåligt som den de hade 2008 och 2009. F1 är bra mycket tråkigare utan Räikkönen.

Alonso måste gnälla efter en stallorder för att vinna, för annars skulle Massa ha vunnit. Om Ferrari kommer undan med 100 000$ i böter så kommer de lätt undan. Jag kan inte begripa hur man låter honom komma undan ostraffat gång på gång. Om han faktiskt är oskyldig och inte kände till fusket, så är han en idiot men det kan man ju inte straffa hoonom för, tyvärr.

Jag gillar inte heller Schumachers fasoner men till hans försvar så gör han sitt fusk på banan, inte bakom kulisserna som Alonso. Schumacher är farlig, för hans ego är viktigare än andras liv och hälsa. Ok, av dessa två så är nog Schumacher ändå värre när jag tänker efter, för han har ganska mycket på sin lista, men Alonso är falsk och lömsk.

Jag gillade Räikkönens ärliga sätt att tävla utan att gnälla. Om han inte vann så klandrade han inte stallet, utan tvärtom så berömde han dem likväl. Schumacher och Alonso kräver att omgivningen skall göra allt för de ska vinna, t.ex. så kräver Alonso att stallet arbetar under semestern för att han (de) ska kunna vinna. Man såg heller aldrig att Räikkönen skulle avsiktligen köra på någon eller tränga ut någon av banan.

F1 har förändrats under de senaste åren och tyvärr har det inte alltid blivit bättre. Att göra sporten säkrare är bra men att välja bana beroende på hur mycket pengar det går att tjäna, gör sporten stor skada. Det gör allt fuskade också och det är oraken till min frustration till att Alonso kommer undan. Är det inte lite konstigt att Renault blir fast för fusk när Alonso kör för dem? Är det inte kontigt att McLaren blir fast för fusk när Alonso kör för dem? Är det inte kontigt att Renault åter blir fast för fusk när Alonso kör för dem? Och slutligen: Är det inte konstigt att Ferrari blir fast för fusk när Alonso kör för dem?

Om alla dessa incidenter bara är sammanträffande så är det nog bra konstigt men så är det ju naturligvis inte. Alonso är smart nog att få andra att göra det smutsiga arbetet så att han inte åker fast för fusket och det i kombination att han är redo att svika andra för att skydda sitt eget skinn gör att han kommer undan. Jag hoppas att ännu en dag kommer folkatt inse vilken typ av förare han är och samma gäller också Schumacher. Man kunde också nämna Senna men det är onödigt att blanda in personer som inte längre lever.

Om F1 ska vara den ultimata motorsporten så måste man se om moralen inom den. Man kan inte fuska hur som helt och tro att folks förtroende för sporten uppehålls. Förlorar sporten förtroende är det svårt att bygga upp det igen och nu är man redan på gränsen till att förlora det. Man ser genom fingrarna då det är frågan om stora namn som Schumacher, Alonso, Hamilton m.fl. och det är något som underminerar sporten.

Annonser