Alonso såg rött när Hamilton vann på att bryta mot reglerna. Visst, det var högst omoraliskt av Hamilton att göra så, det är ingen överraskning, för han har tidigare också visat sej bryta mot reglerna om han vinner på det, men Alonso tycks helt glömma hur det gick 2008 då han vann ett lopp för att Briatore hade övertalat Piquet att med flit köra in i väggen. Det gjorde att Hamilton vann och Massa förlorade VM.

I början av året, när Ferrari fortfarande tävlande med den bil som Räikkönen varit med och utvecklat, gick det relativt bra för dem, men nu när Alonsos inverkan på bilens utveckling börjar komma fram, så floppar de lopp efter lopp. Alonso som anställdes för att han var så bra på att utveckla bilarna. Ser ut att vara en välutvecklad lögn, för lika gick det när han for från McLaren till Renault. Resultaten försämrades.

Jag gillar F1 men den utvecklas till det sämre för varje år som går. Alla förändringar, nästan i.a.f, tycks göra sporten tråkigare. I år såg det ut att bli intressant med Schumacher tillbaka bakom ratten men även det har blivit en flopp, för nu ser vi den verklige Schumacher och hur bra han är utan särbehandling och utan att ha en bättre bil än stallkamraten, eller åtminstone var det så i början av året. Nu har han visst fått en bil som ”passar” honom bättre men resultaten uteblir likväl. Mercedes red förra året på en frikostig tolkning av reglerna men nu när andra har hämtat sej från chocken är det inte längre lika lätt. Han har dock likväl svårigheter att slå Nico, som tydligen är en mycket skicklig förare.

Webbers dåliga resultat har gjort honom desperat och det får honom att göra grova tabbar. Han har nu krockat två gånger i följd utan att ta ansvar för det. Han körde på Heikki och det var helt tydligt hans fel, han var ju bakom och han visste att Heikki har en sämre bil. Det kräver inget geni att lista ut att han måste bromsa tidigare och de var ju båda på samma varv, så varför skulle Heikki automatiskt släppa förbi honom? Det vore inte så smart även om det är smått hopplöst att få goda resultat med en Lotus.

Red Bull är annars nog det stall som gjort mest för att få F1 intressantare. De har varit en stor överraskning, liksom Ferrari men då ur en negativ synvinkel. Jag hade väntat mej att Ferrari skulle vara helt överlägsna med tanke på hur länge de satsat på att göra bilen bättre men de goda resultaten lyckades Alonso och Massa att ganska snabbt förstöra. Ok, det är kanske lite orättvist, för stallet får nog se sej själva i spegeln också. Deras resultat har snabbt försämrats sedan huvudpersonerna böts ut mot nya. Räikkönen lyckades relativt bra med en dålig bil, vilket är mera än vad man kan säga om Massa och Alonso.

För att göra F1 mera intressant föreslår jag att man återtar de löpande starterna. Alltså att förarna springer till bilen först efter starten, lika som på den gamla goda tiden, då förarna var oskyddade och ett misstag sannolikt betydde döden.

Annonser