Jag slutar aldrig att förvånas över den arrogans Israel uppvisar emot mänskliga rättigheter och internationell lag. Det spelar ingen roll om människorna ombord på skeppet hade käppar och försökte bråka. Det ger ingen automatiskt rätt att mörda. Inte ens Israel och deras soldater.

Visst finns det flera nyanser bakom det hela. Det skulle ha varit en propagandaseger för Hamas men det skulle ha främst ha varit en seger för folket i Gaza, om än en väldigt blygsam seger.

Hur som helst är det Israel som åter går ut som förloraren men det spelar ingen roll, då det inte bryr sej om vad andra tycker och tänker. Spelar heller ingen roll så länge de inte bryr sej om internationella lagar och mänskliga rättigheter. Den verkliga förloraren är, som alltid, folket i Gaza som lider brist på i princip allt.

Jag slutar aldrig heller att förvånas över hur många som lever i en bubbla och inte kan tänka i ett vidare perspektiv när det gäller mänskligt lidande. Att sitta här uppe i trygga norden och försvara Israels grymheter är för mej obegripligt. Hamas är ingen trevlig organisation men den är framkommen ur det våld Israel för mot folket i Gaza.

Sitauationen där kunde ha sett mycket annorlunda ut om Israel kunde föra en annan typ av dialog än att släppa fosfor-bomber i nacken på småbarn och bomba FN:s sjukhus och byggnader. Våld föder mera våld. De flesta fördömmer Israel för deras brott men det är inget som biter så länge USA fortsätter sitt stöd.

Jag vet inte vilken hållhake Israel har på USA men något har de då t.o.m Obama blev tvungen att ta tillbaka sitt relativt moderata uttalande p.g.a påtryckningar från Israel och deras ”vänner” i USA. Det är skrämmande att ett land, som ofta anses demokratiskt och civiliserat, tillåts fortsätta bryta mot internationella lagar och mänskliga rättigheter.

Samtidig fortsätter världens enda supermakt att fortsätta sitt ekonomiska och militära stöd, trots att de hävdar sej stöda demokrati och mänskliga rättigheter, men i.o.f sej vet vi ju alla att det är bara tomt prat utan någon som helst verklighetsförankring. USA kunde inte bry sej mindre om demokrati eller mänsliga rättigheter, så länge de vinner på situationen.

Jag antar att Israel är en motbalans i regionen som gör att speciellt Iran måste vara på sin vakt. Utan Israel skulle kanske USA:s inflytande i regionen minska och det skulle eventuellt få ekonomiska konsekvenser för USA. Antalet döda civila spelar ingen roll, så länge USA inte förlorar pengar eller tillgång till olja, och Israel får fortsätta sitt förtryck.

Annonser