Enligt en nyhet på NaturalNews så har Niacin enligt en ny studie visat sej vara mycket vare än statiner. Det överraskar mej inte, för jar har själv testat Niacin och märkt hur effektiv den är för blodomloppet, men tyvärr passar den inte för mej då den förvärrar min neuropati temporärt.

Det förvånar mej heller inte att studien avbröts när det visade sej att Niacinet var så effektivt. Det är ju så det går till men konstigt att man gjorde jämförelsen överhuvudtaget. Antar att forskarna väntade sej att Niacinet inte skulle ha någon effekt alls, för syftet med studien var ju att göra reklam för statiner som säljs för enorma summor årligen.

Statinerna har en viss nytta men det motsvarar inte priset. I framtiden kommer man inte att se med blida ögon på de som förespråkat dem, eftersom förr eller senare kommer sanningen fram. Statiner är onödiga i de flesta fall och i många fall direkt skadliga. De är dyra och har ofta svåra biverkningar. Man kan få bättre resultat utan dem och om man absolut vill lösa problemen med ett piller, är Niacin lösningen.

I slutet av artiklen tar de upp en intressant fråga. Gör den västerländska sjukvården någon nytta? Om man undantar akutvård så kan man verkligen undra. Visst, de är bra på att ge antibiotika när man har en infektion, men om man har en kronisk sjukdom så är det mera tveksamt. Vår sjukvård är just det, sjukvård. Man håller folk sjuka istället för att bota och få oss bättre. På så sätt finns det alltid en marknad och arbete. Det gör det lättare att trissa upp lönerna då det alltid är brist på läkare då antalet sjuka bara växer.

Detta är en aning cyniskt men tyvärr finns det för mycket sanning i påståendet. Det är också en aning orättvist emot dem som verkligen försöker göra ett bra arbete och hjälpa människor men tyvärr blir de så när de flesta läkare och sjuksköterskor är alltför okristiska eller inte tillåts vara det. Inom sjukvården tror man mej inte när jag berättar hur ofta jag fått antibiotika emot virusinfektioner. Det sorgliga är att jag kan få recept jag inte behöver hur lätt som helst men det är väldigt svårt, näst intill omöjligt, att få de recept jag verkligen behöver. Argumentet är att det saknas vetesnkapliga belägg (det är inte sant) men var finns de vetenskapliga beläggen för att antibiotika fungerar mot virus?

Annonser