Gårdagens match mellan Sverige och Finland var både spännande och underhållande. Visst, man kan inte jämföra det med männens hockey men varför göra det ö.h.t? De kan inte vara bra direkt och damhockey har inte funnits så länge ännu att vi har rätt att förvänta oss så mycket.

Jag tycker dock att damhockey har gått framåt men kanske mera då Finland än Sverige, som såg långsamma ut och blev hela tiden förbiåkta av Finländarna. Tyvärr är både USA och Kanada ännu i sin egen liga men kanske det ändrar så smått nu när damhocker är med i OS och får mera synlighet. Om man tar bort den så stannar utvecklingen av och det är bara negativt. Låt damhockeyn utvecklas i fred.

Jag tycker att kritiken mot damhockey är för hård. Om man tycker att det är tråkigt att se på, titta på något annat då och sluta gnäll. Jag tyckte att matchen var bra, även om de otaliga misstagen och den ibland klumpiga skridskoåkningen var en aning frustrerande. Samtidigt gjorde de ibland fenomenala fintar och skott. Se bara å Finlands andra mål, den var vacker!

Sverige var starka men en aning långsamma. Finland var snabba men blev ofta överkörda av de starkare svenskorna. När jag tittade på spelet såg det ibland ut som en liten kopia av herrarnas spel men naturligtvis på en helt annan nivå. Om lagen, båda alltså, får bortslipat alla de dumma misstag, som de gör alltför ofta, så kommer nordamerikanerna att få det svårt i fortsättningen. Svenskorna behöver mera snabbhet och finskorna mera kraft. Båda behöver förfina tekniken även om finskorna är ett strå vassare än svenskorna.

Utgående från spelet kan man bara säga att rätt lag vann. Sverige visade ingen glöd i förlängningen och det var uppenbart att Finländarna hade mera vilja att vinna och det ser vi också i resultatet. Sverige hade inget chans i förlängningen och de såg allför trötta ut. Kanske hoppades de på straffar för då hade Sverige haft oddsen på sin sida men i vanligt spel, speciellt då 4 mot 4, är finskorna mycket bättre. De vinner på att ha mera utrymme då de är snabbare.

Annonser