Jag tänker inte skriva om själva matchen eller spelarna, utan om medias attityd som är minst sagt underligt. Först trummar man om seger långt innan spelen börjar och sedan när det inte går som de väntat sej så skriver man om fiasko och kräver tränares avgång.

Man ser alltså inte realistiskt på spelet eller hur det egentligen gick, utan man utgår helt och hållet från de egna förväntningarna och allt annat är fiasko och då måste någon stå till svars för detta. Man struntar i att Kanada, USA, Ryssland, Finland, Tjeckien, Slovakien och Sverige är alla jämna lag som alla har potential att vinna.

 Jag tycker att journalisterna ska ta sej i kragen och sluta hetsa upp folket att vänta sej en seger innan spelen ens har börjat. Om inte det, så åtminstone sluta skrika fiasko när det inte gick som de väntade sej. Slovakien spelade smart och de vann tack vare bra spel, inget att förringa de svenska spelarna för. De är nog mest besvikna av alla trots allt.

Nu väntar sej media också att Sveriges damlag ska floppa och förlora mot Finland. Jag tror också att de kommer att förlora mot Finland men det betyder inte att det är en flopp. Om de bjuder till med bra motstånd och spelar bra, men ändå förlorar, så är det ingen flopp. Att bli utan medalj är ingen flopp i sej. Att skrika seger innan spelet har börjat är däremot en journalistisk flopp!

Annonser