Enligt denna nyhet på USA Today så har forskarna hittat ett samband mellan virus och fettma. Om det kan styrkas, så blir nästa steg att utveckla ett vaccin mot viruset och marknadsföra det som ett vaccin mot fettma. Det kommer antagligen att bli mycket populärt eftersom folk då tror att de kan fortsätta äta vad de vill utan att behöva röra på sej.

Nu har folk också en bra ursäkt för sin övervikt och de slipper sitt dåliga samvete. Det är i.o.f bra, för det är inget positivt i att ha dåligt samvete för sin kropp, om man ändå inte kan/orkar/vill göra något åt saken.

Detta är något som vi kommer att se mera av i framtiden. Nu när läkemedelsbolagen finner det allt svårare att hitta på nya mediciner, så kommer de att flytta över till att utveckla vacciner, eftersom det är mycket enklare och har en potentiellt större marknad. Ett vaccin mot fettma är nog nirvana för ett läkemedelsbolag, eftersom många skulle nog vara intresserade av ett sådant. Det är bara början på en lång rad av nya vaccin. Vaccin mot rökning, vaccin mot baksmälla o.s.v..

Annonser