Ferrari valde att ta Santanders pengar och köpa ut Kimi Räikkönen och ta in Fernando Alonso istället. Ett stort misstag tror jag. Två förare med starkt temperament i samma stall, och då speciellt med Alonso, som är van att få det han vill, kan orsaka problem. Se bara hur det gick mellan Hamilton och Alonso i McLaren då Alonso inte riktigt hände med.

Det är stor risk att samma problem dyker upp mellan Massa och Alonso. Massa är snabb och gammal i stallet. Alonso lär nog bli sur när han märker att han åter lämnar efter och antagligen inte heller får riktigt samma uppmärksamhet i stallet som Massa. Detta var inget problem med Kimi då han inte bryr sej fast Massa fick mer uppmärksamhet.

Nu försöker Ferrari måla upp en negativ bild av Kimi och varför han fick sparken. De säger att han hade kommunikationsproblem. Om det är sant, så ligger ansvaret lika mycket på stallet. Ferrari kräver att föraren ändrar sin stil för att passa stallet, inget tal om att kompromissa för att lära sej kommunicera båda vägarna.

Kimi har nu en längre tid blivit svartmålad och det är lite av det som sagts som verkligen stämmer. Han är fortfarande en av de snabbaste förarna i F1, bortsätt från att han inte längre är med, men får se om han blir den förste som lyckas vinna i både F1 och rally.

Alonso är en räv som pratar vackert men som gör helt annat. Han har sluppit undan med en hel del fult spel. Får se om samma fortsätter i Ferrari. Han hävdar att han inte visste att hans seger med Renault var riggad men det betyder att han är ett fån som inte kan sätta ihop 2+2. Människorna runt honom faller men han lyckas slinka undan. Får se när han till sist blir fast, för nån dag kommer det att uppdagas vilken falsk lögnare han är.

Ferrari har satsat allt på nästa säsong. Om Alonso inte lyckas kommer det att vara en mycket större flop än att Kimi inte lyckades. Kimi misslyckades därför att Ferrari gjorde mycket stora strukturella förändringar i stallet. Exempelvis byttes stallchefen. Är det månne en slump att Kimis framgångar slutade när stallchefen böts? Det var ju Todt som ville ha Kimi och Dominicelli ville Alonso.

Det verkar som om man satsade allt på Massa, för bilen var ju gjord för att passa hans körstil. Sedan fick Kimi klara sej hur han bäst ville. Att han började köra bättre sedan Massa var ur spel tyder på att då kunde man ändra bilen att passa hans körstil bättre. Det är ofattbart hur mycket dynga man öst på Kimi för Ferraris misstag. De kommer undan med det därför att Kimi inte klagar inför media. Nå, nästa år ser vi hur Ferrari egentligen klarar sej men om ser hur Badoer och Fisichella klarade sej med samma bil som Kimi, så ser man vilken talang han egentligen är.

En massa resurser var bort från utvecklingen av bilen i år, och ändå lyckades Kimi vinna. Det borde synas i nästa års bil genom att de borde vinna allt med tanke på hur de satsat på den bilen. Jag tror dock inte att det kommer att gå så lätt, utan varje gång de lämnar ute från pallplats kommer att vara en flopp!

Annonser