Obama har beslutat sej för att skicka fler soldater till Afganistan. Om jag minns rätt så var det frågan om 30 000 nya soldater, så totalt finns det ca 100 000 amerikanska soldater där och krigar i ett krig som de inte kan vinna.

Om inte Sovjet klarade av det, varför skulle USA? Vad hjälper ”smarta” bomber mot de som gömmer sej i grottor. Motståndarna är inte många men de är svåra att få tag på. De har lätt att gömma sej och de vet hur de ska göra. Allt fler amerikaner dödas och skadas.

Det är en ohygglig kostnad för att slåss i ett land långt borta, ett land som annars inte ens har anfallit USA, både mätt i mänskligt lidande och i pengar. Vore det inte bättre att satsa dessa pengar på att hjälpa de 6% av USAs befolkning som svälter? Tydligen inte, de rika vinner inget på det och det hjälper inte till att få olje- och gasledningar dragna genom Afganistan.

För det är ju det som det är frågan om. Det är inte fråga om välgörenhet, där USA vill befria ett kuvat land, för det gör dom inte. USA vill inte väl, även om det vill få det att framstå så. Allt är fråga om olja och gas, vilket innebär pengar. Allt är frågan om girighet där de rika vill bli rikare och man struntar i hur många tusen som måste dö och bli lemlästade.

Det är hemskt att följa med på nyheterna på vad som sker där men när man dag efter dag ser samma typer av nyheter, så till sist blir man avtrubbad. Man orkar inte längre ta in nya intryck som påminner om de som man redan hört och sett så många gånger. Man orkar inte. Varför kan inte USA sluta våldta världen för sin egen vinnings skull.

Tydligen fortsätter USA under Obama i samma stil som under Bush. Kanske lite mer sofistikerat men ändå. Hur i helvete tänkte de som valde Obama till att få fredspriset? Hur i helvete tänkte de när de gav priset till Kissinger? Priset betyder inget mera, vilket är synd när personer som verkligen gjort något får det.

Typ Ahtisaari, som verkligen arbetat hårt för freden. Vad har Obama gjort? Skickat flera soldater till slakt men om tanken var att priset skulle få honom att inte göra det, så har planen misslyckats fatalt. Annars också en ganska pantad plan i.s.f, man belönar goda gärningar efteråt, inte före. Orsaken är uppenbar, risken är annars stor att det skiter sej..

Annonser