Så hände då det som media har väntat på i flera månader. Ferrari bytte ut Räikkönen mot Alonso, ett dåligt byte på många sätt, bra på vissa. Alonso passar säkert den Italienska mentaliteten bättre och kommer kanske bättre överrens med dem. Räikkönen är kanske inte tillräckligt social för Italienarna. Tillräckligt bra förare är han och där bytte de nog ner sej en aning, även om Alonso också är bra. Åtminstone har han tillräckligt flexibel moral för att armbåga sej fram på banan, lite i stil med Schumacher. Vad gäller rå talang hänger han inte riktigt med.

Ferrari satsar ju redan nu på nästa säsongs bil. Det betyder att de kommer att vara starka från start och då kommer Alonso att få ta äran av det arbete som Kimi och Felipe gjort i år. Kimi hade dålig tur då han kom till Ferrari då de hade lågkonjunktur, såsom alla stall har ibland, men tyvärr far han bort just innan han kan börja få njuta av resultaten av allt arbete de gjort. Irriterande att Alonso får en sådan bra plats efter hur han lurat till sej en första plats ifjol. Kimi har fått ta mycket skit för att Ferrari inte kunnat göra en snabb bil och i media ignorerar man det faktum att han gjort utmärkt resultat med en bil som det inte ska gå att göra det med.

Får se vart han nu tar vägen, det ryktas om McLaren men jag undrar och jag hoppas nog att Kovalainen får köra ännu för dem, även om det skulle vara intressant att se Hamilton tävla mot Räikkönen med samma bil.

Annonser