Jag tycker det men det är många som inte gör det. T.ex. Derek Warwick som gjorde ett uttalande (Crash.net) där han menar att det förare som Kimi Räikkönen som förstör F1, inte skumma typer som Flavio Briatore, som han menar gör sporten intressant. Det som är intressant, tycker jag, är att det är typer som Flavio som gör att F1 inte är en sport medan förare som Kimi, som har integritet, framhävdar sporten.

Warwick vill alltså göra F1 till en mediacirkus (det är det redan i.o.f) och inte en motorsport där man faktiskt tävlar om vem som har snabbaste bilen och är snabbaste föraren. Det är ett konstigt uttalande från en tidigare förare men det säger väl en hel del om vilken typ av förare han var. Han hör tydligen till Schumi/Alonso/Hamilton -gruppen som är mera intresserade av att vinna, än att göra det rent och ärligt, och det är något som är negativt för sporten i det långa loppen, även om det tillfälligt kan göra det mera populärt.

Om man låter typer som Flavio härja fritt så kommer ingen att ta F1 på allvar, för då blir det en sport i att fuska, inte att tävla med bilar. Det vore synd för alla rediga förare som vill vinna utan att fuska och som gör sitt bästa. De är som tur fler än de som gör vad som helst. Tilläggas bör också att Warwick körde för Renault.

Annonser