Det har varit sorgligt att följa med alla skandalerna i F1 men den senaste, Piquets självförvållade olycka, tar nog priset. Synd om Renault utesluts ur F1 men något straff måste de ju få. Synd är också att den som orsakade olyckan slipper undan och synd är det också att den som hade mest nytta av den, och antagligen kände till den, slipper också undan.

Det har blåst mycket kring Alonso de senaste åren och han har alltid sluppit undan utan straff. När han körde för McClaren kunde han inte acceptera att en ny förare var snabbare och han tjafsade om att det var orättvist. Antagligen var sanningen precis det motsatta men det kunde inte en f.d. världsmästare acceptera.

Alonso hävdar att han inte visste något men hur kan han acceptera en kamikaze-strategi som kan bara fungera i ett extremfall? Varför körde han så försiktigt i början trots att han hade en så lätt bil? Han borde ju ha kört som en biltjuv för att få maximal nytta av sin lätta bil och verkligen dra nån nytta av sin konstiga strategi. Svaret är att han visste och det är synd men inte speciellt överraskande. Han har ljugit tidigare också men även den gången slapp han undan.

Det tycks finnas få ärliga och rejäla förare och tyvärr är det få som lyckas som hör till dem. Alonso, Hamilton och Schumacher är alla världsmästare men de har också ljugit och manipulerat för att få maximal nytta. Av dessa är nog Schumi överlägset värst, han gjorde mycket dumt, bl.a. körde han avsiktligt på andra om det var till nytta för honom. Han hade en extremt arrogant stil och därför har jag aldrigt gillat honom.

Han sportade ju med ”trash talk” med andra förare, vilket ofta fortsatte på banan. Ni minns säkert vilka duster han hade med Hill? Det lustiga är att han ändrade stil när Häkkinen blev hans värsta konkurrent. Det berodde på att Häkkinen inte gick med på det spelet och att spela ensam hade fått honom att framstå som en idiot. Schumi var en mycket skicklig förare men han hade mera framgångar än vad hans talang kan förklara. Han var redo att göra allt för att vinna och det var det som gav honom så mycket framgång. Jag tror vi får vänta länge på nästa som är villig att göra samma även om vi ser många förare med liknande talang. Alla är inte villiga att sälja sin själ för att vinna.

Annonser