Måste väl kommentera detta jag också. Undrar just varför man överreagerat så kraftigt. Lika gjorde man när fågelinfluensan kom. Visst, det är allvarligt men blir det bättre av att man tjatar om det dagligen och ger dåliga råd. T.ex. rådet att bära ansiktsmask hjälper ju inte emot att drabbas av influensa, utan hjälper snarare till att inte sprida det. Det är ju i.o.f sej bra men väldigt missvisande och kan ge folk en falsk trygghetskänsla.

Kan inte undgå att tänka att någon sitter på ett stort lager med Tamiflu som de vill bli av med och därför manipulerar de media att rapportera näst intill hysteriskt. Kanske är verkligheten mindre konspiratorisk men jag finner det konstigt, eftersom de är väldigt få som är bevisligen drabbade av svininfluensan.

En annan sak vad gäller influensan, är att folk uppmanas att inte använda naturkost för att skydda sej eftersom naturliga produkter, såsom örter, fungerar inte. Det är lite lustigt eftersom det verksamma ämnet i Tamiflu utvinns ur en ört som används inom den Kinesiska medicinen. Jag undrar om de försöker berätta att Tamiflu inte fungerar eller om det bara är ett sätt att garantera bättre försäljning.

Att naturkost inte skulle vara verksamt emot virus är rent strunt. Man hävdar att det inte finns vetenskapliga bevis för att naturkost skulle fungera emot influensan och därför bör vi inte använda dem. Samma gäller då också Tamiflu för det finns absolut inga bevis för att den heller skulle fungera emot influensan!

Svininfluensan är så pass ny att ingen har gjort några som helst studier om vad som fungerar emot den. Så allt prat om att ta Tamiflu är bara vilda gissningar och spekulation. Bästa sättet att skydda sej är att leva hälsosamt. Äta bra, sova tillräckligt, undvika stress och alkohol.

Annonser