Här är en link till en artikel, eller snarare kommentar, angående dosering av vitaminer i olika studier. Ganska så intressant. Jag tycks inte vara ensam om att kritisera de studier som utförs, de är avsiktligen manipulerade att ge de resultat man vill ha för att gynna läkemedelsindustrin. Cyniskt? Tyvärr är verkligheten sådan. Här ett stycke jag lånat ur texten.

High doses of vitamins are deliberately not used. Writes Robert F. Cathcart III, M.D.: ”I have been consulted by many researchers who proposed bold studies of the effects of massive doses of ascorbate (vitamin C). Every time the university center, the ethics committee, or the pharmacy committee deny permission for the use of massive doses of ascorbate and render the study almost useless. Seasoned researchers depending upon government grants do not even try to study adequate doses.”

Här är ett stycke som jag lånat, i vilket man kommenterar vitaminernas säkerhet. Jag kan inte annat än förundras över hur man skrämmer folk om riskerna med vitaminer, då det är extremt sällsynt med skador och dödsfall kan man med säkerhet säga att inte förekommer för annars hade vi garanterat hört om det! Läkemedelsindustrin bara väntar på en sådan nyhet. Detta samtidigt som tusentals dör årligen av mediciner som används rätt. Läkemedelsindustrin vill dölja att vitaminerna kunde förebygga de sjukdomar som deras mediciner är ämnade för och som ibland orsakar dödsfall.

The most frequently proffered reason is the allegation that ”high doses of vitamins are not safe.” That is a myth. 25 years of national poison control statistics show that there is not even one death per year from vitamins. Check the research literature and see for yourself exactly who is being harmed by vitamins. Aside from the pharmaceutical industry, virtually nobody. Half of Americans take vitamin supplements every day. So where are the bodies?

Som det har framkommit av kommentarerna här på min blogg också, så har läkemedelsindustrin och sjukvården en patologisk syn på läkemedel. Dödsfall är bara en olycklig bi-effekt av att rädda liv. Vad som inte nämns är att de läkemedel som dödar, ofta inte ens räddar liv. Som exempel kan nämnas anti-inflammatoriska värkmediciner som orsakar magsår och dödar många människor årligen. Dessa räddar inte liv på något sätt, de lindrar bara smärta. Det är i.o.f.s ingen lite sak, smärta är inte trevligt, men att hävda att det bara är ett nödvändigt ont är cyniskt och sjukt.

Det finns ofta alternativ om man lider av kronisk värk, beroende på vad som är orsaken. Allt från vitaminer till stresshantering men det är något som läkarna inte rekommenderar, de bara fnyser åt dylika behandlingar, eftersom de konkurrerar med dem och deras behandlingar. Istället ger ett nytt recept på värkmedicin som ofta är vanebildande och kräver en allt högre dos för att fungera. Till sist har man ett blödande magsår och i värsta fall kan det gå riktigt illa. Tar läkarna ansvar för en dylik händelse? Nej, enligt dem är det är bara en olyckligt händelse som inte kunde undvikas.

Läkarna ger ofta bara ett recept utan att närmare studera orsaken till varför man behöver medicinen att börja med. Det är lätt och gör att de och deras arbetsgivare kan tjäna stora pengar. Det är trots allt dyrt att gå till en läkare. Fast kosttillskott är dyra, så blir de i längden billigare både räknat i pengar och livskvalitét. Jag kan bara spekulera hur mitt liv vore nu utan kosttillskott men någon dans på rosor vore det inte. Jag undrar faktiskt om jag vore vid liv om jag inte sagt NEJ till läkarna och de mediciner som inte passade mej och själv tog ansvar för att må bättre. Ens hälsa är för värdefullt för att sättas i händerna på läkare, man måste själv också ta ett visst ansvar.

OBS! Jag hävdar inte att alla läkare är såhär dåliga men tyvärr är de flesta. Det finns bra och vettiga läkare men de är en minoritet.

Annonser