Det har nu kommit fram att studien som påvisade att höga doser av C-vitamin hämmade verkan av kemoterapi är felaktig och missvisande.  Ännu en gång tillåts läkemedelsbranchen att föra patienterna bakom ljuset och detta är högst omoraliskt!

På vilket vis var då studien felaktig? Jo, man använde sej inte av askorbinsyra, vilket är det normala C-vitaminet i kosttillskott, utan man använde en oxiderad form, dehydroaskorbinsyra. Därtill användes mängder som var giftigt för mössen som användes i studien.

Varför vill man då påvisa dylika resultat? Tidigare studier har visat att C-vitamin är relativt effektivt mot cancer. Detta strider ju mot läkemedelsbolagens intresse och därför ansåg de väl att de måste tackla detta problem med falsk information, detta för att folk inte ska bli onödigt friska utan, eller kanske mera exakt, trots deras mediciner.

Resultatet av den falska studien har varit en propagandaseger för läkemedelsindustrin, eftersom de lyckats få media och, till en viss del, folket skeptiska till nyttan av kosttillskott. Detta är ett sorgligt resultat som kommer att stå vissa dyrt, då de kanske inte vågar använda C-vitamin för att må bättre. Världen har igen tagit ett steg i fel riktning.

Annonser