Vi litar blint på att läkemedelsföretagen inte gör misstag när de tillverkar mediciner för oss. Vi har ju egentligen inget annat val då vi själva inte kan kontrollera att medicinen är ok. Endast myndigheterna och större laboratorier har tillräckligt med resurser för att följa upp en sådan sak och tur att de gör det enligt denna nyhet.

Tydligen har vaccintillverkaren Baxter lyckats blanda ihop levande virus i deras vacciner och det är en skrämmande nyhet att något sådant är ens möjligt. Jag ser det som en principsak att inte ta vaccin mot influensa, för jag anser att det enbart förvärrar problemet och influensa är inte något direkt hot mot min hälsa men vaccinet kan vara det. Speciellt med sådana klåpare till tillverkare.

En annan nyhet, som egentligen inte är någon nyhet, för det har varit länge känt, är att TamiFlu inte har någon verkan. Så, nu har myndigheterna runt om i världen satsat några miljarder på en medicin som inte fungerar. Undrar om de får pengarna tillbaka? Dum fråga, man behöver inte vara nåt större geni för att gissa svaret på den frågan.

Annonser