Förra helgen gick vårt Linksys WAG300N ADSL-modem sönder. Jag var tvungen att bryta strömmen och den far inte automatiskt på när strömmen kommer tillbaka. När jag trycker på knappen blinkar lamporna till men inget annat händer.

Jag har ett gammalt modem utan WLAN men den fungerade inte heller. Ett högfrekvent pipande gör att jag inte hade någon större lust att försöka reda ut felet, antagligen var den bara felkonfigurerad men jag köpte ett nytt Buffalo modem då jag inte kan vara utan modem. 😉

Jag hade hoppats att den skulle fungera bra ihop med WLAN-adaptern som jag har kopplat till digiboxen, då de är båda tillverkade av Buffalo och de båda stöder 125MBit läge som ska ge 35% snabbare WLAN jämfört med G-standarden. Tyvärr visade det sej att det inte fungerade så bra. Visst, den har ca 10% snabbare maxhastighet men i genomsnitt var Linksysen snabbare.

Linksysen låg stabilt på 25Mbit i verklig överföringshastighet, medan Buffalon hoppar mellan 13-28Mbit. Jag har inte mätt vad den absoluta skillnaden är men Linksysen verkade nog snabbare. En liten besvikelse måste jag erkänna men det kan eventuellt bero på att jag använder AOSS (automatisk konfiguration) och det är möjligt att den skulle vara snabbare om jag konfigurerade den manuellt.

Som tur är, visade det sej att Linksysen har 3 års garanti. Så om ett tag kommer jag att få en ny. Dock tillverkas inte WAG300N modellen mera, så det blir väl en WAG325N som har bättre antenner. Jag har haft en sådan tidigare men sålde den då antennerna inte var så mycket bättre att det lönade sej att byta bara för det och då den gamla modellen är snyggare, så valde jag att forsätta med den.

Nu efteråt märkte jag att WAG325N modellen har en del egenskaper som är bättre. Bl.a. startar den om efter strömavbrott och jag behöver inte alltid manuellt gå och koppla på den igen. En liten men viktig egenskap då strömmer far ofta hos oss.

Så jag väntar med spänning vilken modell jag får i utbyte. Jag hoppas på WAG325N, då det är en bra modell men jag är rädd för att de ska skicka en WAG160N. Den kan ju i.o.f sej vara bra den också men den har jag ingen erfarenhet av och på bild ser den lite konstig ut. Den tycks ha dolda antenner, vilket jag är mycket skeptisk till.

Annonser