Det är skrämmande hur Israel kan fortsätta mörda civila i Gaza utan att omvärlden försöker stoppa dem, eller egentligen görs ju vissa försök men de blir ju effektivt stoppade av USA (t.ex. i FN). USAs inställning gör också att få länder öppet vågar protestera eftersom de inte vill riskera hamna på ond fot med USA. Länder blir lätt stämplade som terroristländer om de vågar protestera mot terrorismen som Israel och USA utför.

Israel bombade en skola som fungerade under FNs bekydd med föresatsen att det var ett tillhåll för Hamas. Det är en lögn och beviset är att Israel har bombat FNs poster tidigare också och t.ex. dödat en finsk FN-soldat. Det görs avsiktligen och utan hänsyn.

Israel är en rasistisk terrorist-stat som fungerar under USAs skydd. Omvärlden saknar makt och kraft att kunna tvinga Israel att sluta terrorisera, endast USA har den makten men de saknar igen viljan eftersom det är emot deras intresse att skapa fred. Allt prat från Bush sida om fred är lögn från början till slut. Han vill inte ha fred. Israel vill ha fred men på sina villkor vilket palestinierna inte kan godkänna om de vill överleva.

Palestinierna kan inte fly och får väldigt lite hjälp eftersom Israel inte tillåter omvärlden att hjälpa dem. Kommentarerna från t.ex. Desmond Tutu berättar en hel del om hur grym deras situation är. Om situationen är värre än apartheid, då är det verkligen illa!

Jag kan inte förstå folk som stöder Israel i denna situation. Jag förstår att man har sympatier för de Israeliska förslusterna men det ändrar ändå inte det faktum att det är Israel som är den stora boven i dramat, även om Hamas utför våldsdåd. Det är ju trots allt Israel som provocerat Hamas att skjuta raketerna för att få en ursäkt att förklara krig och ge politiska poäng inför det kommande valet.

Att ursäkta Israels terrorism, för det är inget annat, med Hamas raketbeskjutning är att blunda för verkligheten för alla som bor i Gaza. Hur man kan ensidigt stöda Israel och blunda för alla dödade barn är för mej helt obegripligt och innan någon börjar tjafsa om dödade barn i Israel så vill jag påminna att Israel hade kunnat undvika civila Israeliska offer genom att inte ockupera andras mark och genom att inte provocera fram våld genom våld.

På nyheterna igår berättades det att det är 600 palestinska offer, varav 200 civila, och 6 Israeliska offer, inga civila, och varav 4 blev skjutna av Israelerna själva. Det visar tydligt vem som är offer i denna situation.  Samtidigt finns det ett otal personer som bombarderar bloggar som vågar kritisera med inlägg som stöder Israel men jag har ännu inte läst ett enda vettigt inlägg som stöder Israel! De är alla endera lögnaktiga, rasistiska eller så helt absurt idiotiska kommentarer som helt saknar grepp om verkligheten och sympati för lidande människor.

Det finns inget sätt att stöda Israels aktioner i Gaza för de har ingen rätt till det. Att stjäla andras mark är ingen orsakt att döda civila. Raket-attackerna var fel och visar att Hamas inte är nån positiv sak för palestinierna i stort men vad annat kan de göra när omvärlden tyst tittar på när Israel stjäl mer och mer mark och samtidigt mördar civila oskyldiga palestinier. Samtidigt lider folket där av vattenbrist och brist på egentligen allt, de ges inte rätt till ett drägligt liv.

En ursäkt som ofta kommer upp är att det klagas mycket om den lilla folkgrupp och hur de behandlas och hur man inte klagar om större saker som sker annanstans. Det är sant att det sker större folkmord som inte nämns lika mycket men det gör inte att detta är rätt. Folk borde klaga mera om även andra oförrätter. Att folk mördas annanstans ger inte Israel rätt att mörda palestinier.

Nazisternas obegripligt grymma behandling av Judarna används som ett sätt att tysta opinionen eftersom alla som kritiserar Israels aktioner automatiskt blir stämplade som antisemiter och världens kollektiva samvete hindrar människor från att våga kritisera denna oförrätt som nu sker. Man blundar för att Israel är en rasistisk terrorist-stat för ingen vill bli stämplad som antisemit eller nazist. Med tanke på historien blir Israels aktioner obegriplig. De om några borde ju försvara freden i världen och motverka rasism.

Till alla som envist försöker försvara Israels rätt att ockupera och terrorisera. Vakna upp och tänk er själva i samma situation. Mitt samvete tillåter mej inte att blunda för våldet. Våldet måste ta slut, från båda sidor, och för det krävs att Israel tar första steget och ger palestinierna möjlighet att leva.

Annonser