Det är otroligt vad somliga journalister är villiga att skriva och publicera under eget namn. Ibland skriver dom såna lögner eller felaktigheter, ibland avsiktligen och ibland av misstag, att vore jag i deras position, så skulle jag skämmas ögonen ur skallen. Ett exempel på en sådan lögnaktig nyhet är raporten om vitaminers dödlighet, bland annat Aftonbladet har publicerat den nyheten men även andra mer respektabla medier har raporterat samma nyhet. Bakom nyheten ligger en studie som utförts fel. T.ex. undersökte man hur rökare påverkas av E-vitamin och med i den studien fanns en person som dog dagen efter att studein påbörjades. Enligt studien är alltså E-vitamin så dödligt att en tablett räcker för att döda en. Det är ju naturligvis totalt nonsens men p.g.a så förvrängs statistiken så att E-vitamin verkar vara mycket farligare än vad den egentligen är.

De som utförde studien hade starka koppligar till diverse läkemedelsföretag och det är ju knappast nån större överraskning att sådana personer försöker förvränga data till deras egen fördel. Det är ju hemskt ur läkemedelsbolagens synvinkel om folk verkligen förstod hur viktiga vitaminer är och hur stor nytta man har av dem. En annan absurd nyhet är t.ex. om C-vitamin som vissa forskare har hävdat att inte har någon som helst påverkan på cellernas funktion, plötsligt inte får användas när man undergår kemoterapi därför att den hindrar kemoterapins förmåga att förstöra cancerceller. Alltså plötsligt påverkar C-vitamin cellernas funktion. Har dom svårt att bestämma sej för om C-vitamin påverkar cellerna eller inte?

Media försöker ge vissa intryck genom att skriva vilseledande rubriker, kvällspressen är ju experter på det, och det finner jag ytterligt omoraliskt. T.ex. skrev BBC häromdagen att ”Parkinson’s linked to vitamin D.” och det är en väldigt vilseledande rubrik eftersom ordet ”deficiency” har avsiktligen lämnats bort och det ändrar betydelsen helt. Man kan få intrycket att D-vitamin orsakar Parkinsons när det egentligen är bristen på D-vitamin som är kopplad till Parkinsons. Om folk faktiskt går på dessa lögner och därmed undviker D-vitamin, så som jag själv gjorde tidigare när jag trodde att det var farligt att ta mer än rekommenderat dagligt intag p.g.a medias lögner och läkares överdrifter, så kommer många att drabbas av sjukdomar som Parkinsons, Altzheimer och MS helt i onödan och det moraliska ansvaret ligger hos journalisterna och media.

Det är helt sjukt hur vissa medier ljuger därför att de som äger dem har intressen som kräver att sanningen förvrängs. Ett annat exempel på absurda rubriker är Washington Posts totalt vrickade rubrik ”Parkinson’s Patients More Prone to Vitamin D Deficiency.”. Som om det var själva sjukdomen som orsakade bristen och inte tvärtom. Alla som är ens lite insatta i hur D-vitamin fungerar förstår hur totalt absurd rubriken är.

Jag har beslutat mej för att i fortsättningen kontakta de som ansvarar för dylika absurditeter om jag stöter på sådana lögner eller förvrängningar. Jag kommer att kräva upprättelse för felaktigheterna. Jag har redan en gång tidigare skrivit ett brev till en idiot som skrev uppenbara lögner om kosttillskott och det kommer inte att lämna som sista gången heller, tyvärr.

Det finns många sjukdomar som kan undvikas eller förmildas genom att man använder rätt kosttillskott i rätt mängd. Dessa lögner gör folk rädda för att använda dem och tvingar dem att använda det enda alternativet som då är kvar, nämligen dyra mediciner som vanligen orsakar biverkningar och ofta också svåra sådana och det är ju det som är meningen med denna disinformation som förs mot kosttillskott och vitaminer. Det är läkemedelsföretagen som vinner på det och det är vanligt folk som betalar priset, i slutändan med sitt liv.

Annonser