Oddsen för att McCain ska väljas till nästa president blir större, tyvärr. Egentligen vet jag inte om skillnaden är speciellt stor oavsett vem som blir vald, då valet stor mellan dålig eller ännu sämre. Vem som än väljs, så kommer det knappast att bli några större förändringar till det bättre, tyvärr.

Palin är ganska intressant person, på ett negativt sätt men i.a.f. Hon vill inte att isbjörnar ska sättas på listan över utrotningshotade djur trots att de är hotade. Jag vet inte hur pass hotade de är i detta läge ännu men det är väl bara en tidsfråga innan de flesta har drunknat. Hon tycks inte heller tro att klimatförändringarna är orsakade av människan. Hon kör alltså ”strutstricket” där man stoppar huvudet i sanden och så är allt ok. Människor producerar koldioxid i stora mängder och koldioxid orsakar klimatförändringar, vad är så svårt att förstå? Man kan diskutera hur stor människans påverkan är men att ifrågasätta själva påverkan är idiotiskt.

Det som är speciellt skrämmande med dessa två är att de knappast är dumma. De vet nog vad det är frågan om men de väljer att blunda eftersom det är i deras intresse. Det är ju republikanernas strategi, pengar nu och rika ska bli rikare. Hellre krigar man i främmande stater utan verkliga orsaker än att man hjälper sitt eget folk att klara sej bättre. USA är ett mycket rikt land men det är få som sitter på pengarna. Man blundar för allt lidande och elände, man bygger bara högre murar runt sina fort. Sorgligt.

Inte är allt perfekt här i europa heller, eller ens här i norden, fast vi ofta tror så men vi försöker i.a.f göra saker bättre trots att det nuförtiden känns som om våra borgeliga regeringar kör utvecklingen bakåt och vill avskaffa välfärdssamhället. När ska amerika inse att de själva är största hotet mot världsfreden? T.o.m situationen i kaukasus beror delvis på USAs agerande..

Annonser