Läste på Nimas blogg om djurplågeri. I Kina gör de tydligen potensmedel av björngalla, hur kommer man på en sån idé? Känns så onödigt då jag kan garantera, utan att ha prövat, att det inte fungerar. Om man är villig att pröva björngalla, så varför inte då Viagra eller nåt annat läkemedel? Om man tycker att läkemedel är för farligt (i motsats till björngalla..), så kan man ju pröva Arginin eller Kolin, helst båda om man vill ha bästa effekt. De är helt ofarliga och har egentligen inte några biverkningar om man håller sej till en rimlig dos. Man kan ta 500 mg vardera ca en timme innan man behöver det för att det ska hinna verka, fast egentligen känner man av verkningen mycket snabbare än så. Om kosttillskotten inte fungerar som potensmedel, så då bör man nog uppsöka läkare för att få problemet undersökt så att det inte är fråga om något allvarligare fel. Oftast sitter problemet mellan öronen men det kan också vara något som kräver vård, även om det är ovanligt.

Jag tycker att det är orimligt att djur ska måsta lida eller dö p.g.a. att män behöver eller vill ha potensmedel. Speciellt irriterande är det faktum att de garanterat inte fungerar och djuren lider alltså helt i onödan. Fungerande kosttillskott är antagligen mycket billigare och säkrare än dessa som är gjorda av björngalla eller nermalda noshörningshorn. Man kan undra hur nån kommer på att pröva dessa men det är säkert bara en skröna som nån trott på och därför prövat. Sedan man prövat måste det ju fungera. Det kan säkert fungera i de fall där problemet enbart sitter mellan öronen, för då är ju plaseboeffekten effektiv.

Vad gäller kosttillskotten så är den verkan inte p.g.a. plaseboeffekten eftersom den biverkningen märkte jag av en slump och därför kan det inte bero på plaseboeffekten (eftersom jag då borde ha känt till att de kan fungera som potensmedel och det gjorde jag inte). Jag började använda Arginin och Kolin av andra orsaker än att de verkar potenshöjande. Arginin för att förbättra blodflödet i kroppen så att jag orkar bättre och Kolin för att den är bra för hjärnan och bl.a. minnet.

Annonser