Nu när vi har använt bilen ett tag, vi köpte den ju för ett par veckor sedan, så har vi märkt av ett par fel och brister. Det största felet är att bakfälgarna är skadade. Säljaren hävdade att det bara var frågan om obalans och jag trodde honom då skakningarna bara märktes vid en viss hastighet men då jag var och balanserade dem så visade det sej att två av fälgarna var skadade och skakningarna blev bara värre. Den ena värre skadad än den andra. Som tur fanns det fem likadana fälgar och de är alla av samma mått, så jag behöver bara skaffa nya däck, de är rätt så slitna, och sätta den mest skadade som reservhjul.

Det andra felet är inte så farligt men väl så irriterande det också. Det var ett fel som vi naturligtvis märkte genast då avgasljudet är ganska ljudligt men vi tyckte att det inte störde så mycket att det hindrade köpet. Det låter som om katalysatorn har brunnit och det är bara skalet kvar. Avgaserna luktar också på ett sätt som tyder att det kan vara så. En katalysator är ganska dyr, åtminstone som originaldel, men det finns ju också vettigare alternativ. Ska se när jag hinner och orkar byta den.

Sedan finns det även andra mindre fel som inte gör så mycket. T.ex. listerna på insidan av bakluckan är lösa. Luckan för förstahjälpväskan är också sönder och knappen som öppnar bakluckan fungerar inte för den är intryckt. Handbromsen verkar ta dåligt. Annars är det inte några större fel på den, inte nåt vi ännu hittat..

Annonser