Enligt Aftonbladet så har McCain sagt att han ska ta hem trupperna från Irak innan 2013 och som stolta segrare. Vilket tjafs! Hur kan man vara stolt över vinna ett krig mot Irak? Det är ju inte precis som om de hade kunnat försvara sej speciellt bra. Lite som om Tyson hade boxats mot en gammal alkoholiserad uteliggare som druckit för mycket T-sprit, om ni förstår vad jag menar.

Det är rent av löjligt hur USA först blåser upp Irak som det största hotet mot världsfreden när faktum är att det är USA själva som är största hotet mot världsfreden. I de flesta konflikter runt om i världen kan man spåra ursprunget till USA. Det kanske låter som nån typ av konspirationsteori eller USA-hat men det är det inte frågan om. Man kan bara konstatera att USA är en massa fint prat om fred och demokrati, medan det de gör är precis tvärtom.

De hävdar att startade ett krig mot Irak för att störta en tyrann och införa demokrati i landet. Fint, men det skapar ett par frågor. Varför inför de inte demokrati i sitt eget land först, innan de försöker göra det i övriga världen? Den andra frågan är varför de nu plötsligt såg Saddam som en tyrann som måste störtas, då de tidigare har öppenhjärtat stött honom? Den första frågan är lätt att svara på. De kommer inte att införa nån demokrati i landet innan invånarna där gör revolt och kräver det. Varför skulle makthavarna frivilligt ge bort makten. Den andra frågan är heller inte speciellt svår att svara på. USA behöver olja och mycket av det. De vill också tjäna pengar och de såg möjligheten efter 9/11 att göra något som ett par år tidigare såg svårt ut att lyckas med.

Jag tror inte att det är nån större skillnad vem som blir president i USA, de handlar ändå alla i USAs intresse, eller rättare sagt vad som  de anser vara i USAs intresse. I verkligheten gör de det inte. Pengarna Bush & co slösade i Irak hade kunnat användas till att göra livet bättre för invånarna i USA men det har de inget intresse av eftersom det inte gynnar de stora bolagen och speciellt då krigsindustrin. Den kräver konflikter med jämna mellanrum för att göra av med gamla vapen så att Pentagon måste köpa nya av dem. Det är en ond cirkel med betoning på OND.

Det spelar alltså ingen roll om det är Obama eller McCain som ger ordrarna för de blir tvingade att ge samma ordrar ändå. Lika som Reagan var en marionett kommer alla andra presidenter att var det också. De har alla handen för djupt i syltburken för att kunna annat och om de inte hade det, så hade de inte haft nån möjlighet att komma såhär lång. I Washington är det inte ärligheten som vinner. I USA är det pengarna som styr och tyvärr tar resten av världen efter. De länder som försöker bryta banden med USA och styra landet mot verklig demokrati och välfärd, blir smutskastade och USA sätter krokben som mycket de hinner eftersom det inte är i deras intresse att andra länder inför demokrati. Demokrati skulle hindra deras storföretag att plundra länderna. Exempel på detta är t.ex. Venezuela. CIA utförde en kupp mot Hugo Chavez vilket som tur stoppades.

Man kan ha många åsikter om Hugo Chavez och allt han gjort är inte bra men han försöker i.a.f leda landet i rätt riktning och det är bort från USA som bara försöker utnyttja landets oljeresurser. USA har ju i över 100 år haft imperialistiska intressen i sydamerika och för att den landsdelen ska komma upp på fötterna är de tvingade att bryta med USA. Annars kommer deras framtid att bestå av misär, det har historien redan bevisat många gånger.

Dethär blev nu ett svamlande igen, jag har svårt att hålla fokus på det jag vill ha sagt idag men i huvudsak det jag vill ha sagt är det att det inte spelar nån större roll vem som är president i USA, för alla alternativ är dåliga och det är något som tyvärr inte kan undvikas. I USA väljer man bara dåliga alternativ därför att de finns få som är bra och de som är bra klarar sej inte i det rävspelet. Det går bara inte att bli president i USA med rent samvete. Det är synd att Clinton inte blir vald eftersom det hade visat att könet inte spelar nån roll på den posten. På både gott och ont.

Om Obama blir vald, vilket jag tror är osannolikt, är risken för att han ska bli mördad stor. Det finns många galningar i det landet och många som inte kan acceptera en svart president. Tyvärr blir det väl en republikan som president igen. Det är synd för de är alla samling skurkar utan samvete. Förstår inte hur nån med ett samvete kan rösta på dem men de har väl en annan syn på saker där. Inte är demokraterna heller några änglar men de försöker väl åtminstone dölja sina skurkfasoner.

Som det märks av denna text, så är jag mycket kritisk mot USAs ageranden runt om i världen och också deras interna affärer. Jag har inte något emot landet annars, det är på många sätt ett fint land och har en del fina värderingar men tyvärr överväger de negativa aspekterna. De är för våldsamma. De motsätter sej fred, trots att invånarna i landet vill ha det, men tyvärr är invånarna lätta att manipulera och påverka och vad som är mera skrämmande är att politikerna i europa har börjat lära sej hur man manipulerar för att få sina kontroversiella idér genomförda. Framtiden ser mörk ut men det har den väl kanske alltid gjort. Kanske vi ser tillbaka på denhär tiden som den gamla goda tiden om 30-40 år!

Annonser